Menu

Politikker

Pædofili

Der bliver årligt indhentet børneattest på alle BIFs trænere/ledere i kriminalregisteret, således at vi er sikret, at ingen tidligere har været dømt for seksuel omgang med børn. 

Hvad er en børneattest?

Selve attesten indeholder oplysninger om en eller flere af følgende typer af straffelovsovertrædelser:

 • Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år
 • Udbredelse eller besiddelse af børnepornografi
 • Blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år

 Den pågældende person skal forinden give sit samtykke til, at attesten indhentes. Hvis der ikke gives samtykke til det, må personen ikke virke i foreningen. 

I Brande IF er holdningen:

 • Trænere/ledere bør undgå at være alene med et barn i omklædningsrummet eller andre steder i BIF-regi.
 • Mobiltelefoner med indbygget kamera må ikke medbringes i omklædningsrummet ? gælder for både trænere, ledere og spillere.
 • Husk: Almindelig næstekærlighed og fysisk omgang, som knus og klap på skulderen, er ikke at betragte som pædofili. Tag hensyn til det enkelte barn og respekter børnenes forskellige grænser.
 • Såfremt beskyldninger om overgreb viser sig at være falske, har klubben ret til at idømme vedkommende som er kommet med beskyldningerne, karantæne eller bortvisning fra klubben.

Læs i øvrigt mere om børneattester her.

 

Fairplay

For alle, der færdes i Brande IF, er det vigtigt, at der leves op til klubbens holdninger omkring fairplay, der er meget andet end blot det, som foregår på banen. I Brande IF færdes derfor ikke kun forældre, men alle voksne i klubben, efter ?De 10 forældrebud?, der kort og godt fortæller, hvorledes man bør opføre sig i forbindelse med aktiviteter i Brande IF. 

De 10 forældrebud

 1. Mød op til kampe og træningen så meget du kan - dit barn ønsker det.
 2. Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen - ikke bare til din datter eller søn.
 3. Giv opmuntring i både med- og modgang - giv ikke uberettiget kritik, men positiv og vejledende kritik.
 4. Respektér trænerne - acceptér trænerens brug af spillere - forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen. Respektér i det hele taget trænerens arbejde. Eventuel uenighed skal gives på en ordentlig måde (i en positiv og konstruktiv tone) og ikke siges ?i kampens hede? eller i dit barns påhør.
 5. Se på dommeren som vejleder - kritiser ikke hans/hendes afgørelser. Opfør dig også ordentligt overfor træner, forældre og spillere på modstandernes hold - som du forventer, de skal opføre sig overfor dig.
 6. Giv opfordringer til dit barn om at deltage - pres ikke. Spørg om kampen var spændende og sjov ? og ikke kun om resultatet. Giv ikke dit barn penge for scoret mål. Beløn hellere hele holdet (fodbold er en holdsport).
 7. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr - overdriv ikke (alle skal kunne være med).
 8. Vis respekt for arbejdet i klubben - bak op omkring initiativer til årlige forældremøder, hvor I kan afklare ambitioner og holdninger. Du behøver ikke andre forudsætninger for at tage del i klubbens liv end lyst og engagement.
 9. Bidrag til, at dit barn overholder klubbens love og bestemmelser.
 10. Tænk på, at det er dit barn, der spiller fodbold, ikke dig.
Luk